Известие

Collapse
No announcement yet.

Тропане и АБС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тропане и АБС

Здравейте колеги!

Любопитно ми е да попитам тъй като на няколко места, включително и там където си правя ремонтите по колата, не ми откриват проблема, а тропането(само от страната на шофьора) е жестоко. И то на най-равната улица възможна....чукането ми е в краката и е като, че все едно се удря метал в метал....чува се дори и вънка от хората...направо е ужасно.
    Горните носачи са на 5к км.(ТРВ). Амортисьорите и накрайниците са сменени преди 1 седмица. Биалетки и карета не са пипани. Долни носачи правени преди 30к км може би като я взимах. (рециклаж плюс тампон..по един и на двата долни). Стаб. щанга тампони сменени преди 2 месеца.

Идеи??

А за АБС-а ... проблема е следния...карам си и изведнъж светка....и нямам АБС(пробвал съм го). Спирам..гася .. паля и след 15 сек. загасва
    Алфа Ромео 156 1.8 ТС 2000г.

Така тропа стабилизиращата щанга, нищо че са сменени тампоните, насочи се на там. Виж да не е обърната при монтажа.
    АБС-а губи захранване. Провери предпазителя и връзките.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Имах същото тропане дори след отремонтирана предница.Проблема се оказа както писа колегата по- горе обърната стабилизираща щанга.Там където се кръстосват стабилката и вътрешния накрайник се протрива маншона на рейката и топуркането започва дори при равен път.Когато колата ти не е на крик се опитай да бръкнеш отдолу и да си навреш пръста между стабилизиращата щанга и вътрешния накрайник. Ако щангата е монтирана както трябва това разтояние е 50-60 мм.Ако е монтирана обранто разтоянието е 2-3 мм. След демонтаж и монтаж както трябва всичко ще се оправи.

Comment

Хмм..такава грешка да са допуснали....в сервиза..ебаси..даже не мога да си го представя....

---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:18 ----------

А симптоми на шарнирите или тампоните на долните носачи??? От тях..няма как?

Comment

При мен се оказа ,че стабилката беше монтирана обратно още в Италия.Смених доста сервизи и всички казваха ,че предницата ок.Всички елементи които бяха за смяна ги бях сменил и наистина не знаеха какво да правят.Последния сервиз в който ходих я гледаха и там казаха , че всичко е ок.Оказа се ,че майстора който я гледа има алфа със същата предница и понеже знае как изглежда правилно монтирана стабилка забеляза ,че е обърната обратно.Има едни дъги на щангата които опират в накрайника ако е монтирана обратно.Опитай се да провериш разтоянието за което писах по-горе.

Comment

Това ще го проверя..но идва въпросът защо само от моята страна се получава???

Comment

Първоначално публикувано от haton Покажи съобщение
              Това ще го проверя..но идва въпросът защо само от моята страна се получава???
              Ми все в едната страна трябва да се получи, зависи коя страна е затегната първо.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Мда теоретично от обърната щанга може да се получи, но при положение че повечето сервизи рядко махат щангата мисля че е малко вероятно......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Честно да си призная нямам идея как ми смениха тампоните, защото не бях там. Само знам,че пада цялата предница. Тези дни ще пиша за резултат, че в момента съм извън БГ и ме и е невъзможно. Освен ако не го хвана сам проблема да отскоча до Вентурата..?

Comment

Working...
                  X